Σύμφωνα με την Microsoft η σημερινή μέρα 14/1/2020 θα σημάνει το τέλος της υποστήριξης των Windows 7. Με βάση αυτή την είδηση αυτό που θα πρέπει να ξέρουμε είναι ότι τα μηχανήματα με Windows 7 δεν θα μπορούν να λαμβάνουν ενημερώσεις ασφαλείας από το Windows Update.

Όσον αφορά τον μέσο χρήστη οι βασικές παροχές ενός υπολογιστή με Windows 7 θα συνεχίσουν να είναι διαθέσιμες χωρίς κανένα πρόβλημα. Είτε αυτές περιλαμβάνουν δημιουργία εγγράφων του Office, είτε είναι ψυχαγωγικής φύσεως όπως προβολή ταινιών και περιήγηση στα Social Μedia.

Παρόλα αυτά γεγονός ότι δε θα λαμβάνονται ενημερώσεις ασφαλείας σημαίνει ότι με τον καιρό η περιήγηση στο ίντερνετ θα γίνει αρκετά πιο δύσκολη και σε ορισμένες σελίδες (κυρίως τραπεζικές) ακατόρθωτη και επικίνδυνη. Αυτό θα είναι πρόβλημα κυρίως για επιχειρήσεις που ένα κομμάτι της ενασχόλησης τους είναι να επισκέπτονται τέτοιου είδους σελίδες.

Για τις παραπάνω λειτουργίες σας συνιστούμε να μεταβείτε στα Windows 10 που σε συνδυασμό με ένα έμπιστο και ενημερωμένο Antivirus θα παρέχουν όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας.

Στον παρακάτω σύνδεσμο της Microsoft καθώς και στο επισυναπτόμενο άρθρο θα βρείτε αναλυτικά πληροφορίες πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

https://www.microsoft.com/el-gr/windows/windows-7-end-of-life-support-information

Τι Σημαίνει Η Λήξη Της Υποστήριξης Στα Windows 7