Το Ransomware είναι σίγουρα ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες καθώς και οι μέσοι χρήστες στον χώρο της πληροφορικής.

Η πιο συχνή μορφή εμφάνισης του είναι αλλάζει την μορφή των αρχείων με το να προσθέτει την κατάληξη “.locked”και να κλειδώνει τα αρχεία του χρήστη. Ο μόνος τρόπος να ανακτήσει ο χρήστης τα αρχεία του είναι να πληρώσει στον δημιουργό του ιού υπέρογκα ποσά σε Bitcoin.

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσίευσε η PreciseSecurtiy, η χρήση αδύναμων κωδικών πρόσβασης προκάλεσε μολύνσεις τις τάξεως του 30%. Ένα μεγάλο ποσοστό επίσης σύμφωνα με το άρθρο καταλαμβάνει η τακτική του “ψαρέματος” ή όπως είναι γνωστό phishing scams. Για περεταίρω πληροφορίες πάνω στο συγκεκριμένο θέμα παρακαλώ ανατρέξτε στο επισυναπτόμενο κείμενο.

Από μεριά μας σας συνιστούμε να είστε τυπικοί στο να παίρνεται backup τα αρχεία σας σε κάποιο εξωτερικό αποσπώμενο δίσκο αποθήκευσης και όχι δικτυακό, να κρατάτε πάντα τα Antivirus σας ενημερωμένα καθώς και να χρησιμοποιείτε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης τους οποίους θα αλλάζετε σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Αν για οποιονδήποτε λόγο έχετε κάποιο πρόβλημα στην οργάνωση του backup η επιθυμείτε να προμηθευτείτε κάποιο Antivirus μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

περισσότερα εδώ